Różnica między paleniem i jedzeniem marihuany

Nie tak dawno temu, jeśli ktoś chciał doświadczyć haju związanego z marihuaną, tradycyjnie musiałby ją zapalić, zwykle w postaci blanta, jointa lub bongo. W dzisiejszych czasach, dzięki popularności spożywania marihuany w postaci jadalnej, nikt już nie musi palić trawki – zamiast tego może zjeść kawałek ciasta, cukierek, a nawet łyżkę hummusu!

Jeśli zastanawiasz się, czy istnieje jakakolwiek różnica między paleniem trawki a jedzeniem produktów spożywczych z marihuaną – na przykład w odniesieniu do doświadczanych efektów, koniecznie rozważ następujące kwestie:

• Co jest mocniejsze, produkty palone czy produkty spożywcze?

W debacie na temat jedzenia i palenia większość ludzi ma jedno kluczowe pytanie: Które produkty sprawiają, że efekty będą bardziej intensywne? Jak można zauważyć, wiele raportów oraz badań donosi, że wyraźnym zwycięzcą w tej konkurencji są produkty spożywcze. Z pewnością są one mocniejsze pod kątem tego, jak czuje się twoje ciało.

Tłumacząc, kiedy spożywasz cokolwiek z marihuaną, połowa THC zostaje przekształcona w 11-hydroksy-THC, które jest mocniejszą wersją THC. Więc jeśli zastanawiasz się, czy można doświadczyć haju po zjedzeniu trawki, odpowiedź brzmi zdecydowanie „tak”.

• Jak długo utrzymują się efekty powodowane przez produkty spożywcze?

Zasadniczo, kiedy palisz trawkę, efekty odczuwane są dość szybko, i utrzymują się one znacznie krócej niż dzieje się to w przypadku produktów spożywczych.

Ze względu na sposób, w jaki produkty spożywcze są metabolizowane w ciele, efekt może potrwać od 30 minut do dwóch godzin. Oczywiście twoje doświadczenia mogą się różnić w zależności od tego, jakie rodzaje produktów spożywczych jesz, ale większość ludzi zgłasza znacznie silniejsze efekty produktów spożywczych.

Ze względu na to, że na efekty produktów spożywczych trzeba trochę poczekać, możesz mieć myśli w stylu „te produkty nie działają” i sięgać po wyższe dawki. Jednak w przypadku produktów spożywczych szczególnie ważnym jest zachowanie cierpliwości i powstrzymanie się od spożywania dodatkowych porcji, dopóki nie poczujesz efektów pierwszej dawki.

Przypadkowe spożycie zbyt dużej ilości może doprowadzić do bardzo przytłaczającego haju, który może być niezwykle nieprzyjemny. Mądrze jest zachować ostrożność oraz cierpliwość podczas spożywania produktów spożywczych.

• Czy konsumpcja produktów spożywczych z marihuaną jest zdrowsza niż palenie jej?

Nawet jeśli podoba Ci się szybszy i krótszy czas oczekiwania na efekty, który zwykle towarzyszy paleniu, nie możesz kłócić się z faktem, że palenie czegokolwiek jest szkodliwe dla zdrowia. To prawda, że ​​możesz teraz wybrać alternatywę, taką jak waporyzacja, która może być nieco zdrowsza, ale nadal wprowadzasz do płuc coś innego niż świeże powietrze.
Jeśli obawiasz się, jakie skutki zdrowotne może mieć palenie jadalne produkty są prawdopodobnie bezpieczniejszą opcją. Ponadto dla osób dbających o zdrowie, które starają się ograniczyć cukier, nie musisz polegać na stereotypowym brownie lub ciasteczku, aby uzyskać haj.

W dzisiejszych czasach całkiem możliwe jest przekształcenie wielu smacznych i zdrowych dań o niskiej zawartości węglowodanów w żywność z marihuaną – wszystko, od wyżej wspomnianego hummusu po sałatkę z komosą ryżową po masło cannabis, na którym można przygotować popcorn.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.


Copyright © CannApteka.pl - medyczna marihuana, olej CBD, THC, informacje.