• Wegetarianie często mają problem, aby dostarczyć sobie optymalną równowagę kwasów tłuszczowych omega z diety – weganie tym bardziej. Olej konopny zapewnia optymalne ich proporcje i jest łatwy w dodaniu do żywności.
• Olej konopny naturalnie zawiera niską zawartość cukru i węglowodanów, a dzięki temu pomaga on zapewnić uczucie sytości i zapobiega głodowi. Czy go to doskonałym składnikiem żywności dla diabetyków. Jako dodatkowy bonus, naturalnie występujące substancje odżywcze w oleju przyczyniają się do zachowania zrównoważonego poziomu cukru we krwi.
• Eksperci uważają, że łuszczyca występuje u ludzi, którzy cierpią na niski poziom kwasów tłuszczowych omega-6. Olej z konopi posiada te kwasy w optymalnych proporcjach, więc dodanie go do diety spowoduje nawodnienie, uzdrowienie i dotlenienie skóry – bez użycia dodatków chemicznych.
• Olej z konopi posiada bogaty profil dobroczynnych kwasów tłuszczowych, które pomagają regulować żywotność flory jelitowej, która przyczynia się do zachowania odporności. Poprzez zadbanie o zdrowie jelit u źródła i wspieranie zdrowia mikroorganizmów, użytkownik może cieszyć się zwiększoną odpornością – co szczególnie przydatne jest w chłodniejszych miesiącach, podczas gdy wszyscy wydają się chorować i roznosić zarazki!
• U osób borykających się z brzydkimi i nieprzyjemnymi żylakami, olej z konopi przyczyni się do zmniejszenia i profilaktyce tego stanu, poprzez rozrzedzenie krwi – olej zmniejsza także ryzyko zakrzepów w tym procesie.
• Olej konopny zapobiega procesowi demielinizacji w układzie nerwowym. Naturalnie występujące kwasy tłuszczowe w konopi wspomagają strukturę błon komórkowych.
Aż trudno uwierzyć, że jeden olej potrafi dostarczyć tak wiele pozytywnych korzyści dla naszego zdrowia, dobrego samopoczucia oraz wyglądu. Wypróbuj go na sobie i bądź świadkiem jego pozytywnych efektów. Możesz przyjmować go w różnych formach, od nalewek, kapsułek, aż po przeróżne postaci jadalne.